image

Vyhledat

Kalendář akcí - úvod

P Ú S Č P S N
26 27 28 29 1 2
Dětský karneval 2024
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
Zasedání zastupitelstva obce březen 2024
19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Drobečková navigace

Úvod > Obec > Kalendář akcí > Den plný zážitků a otevření Mamutíkova vodního světa

Den plný zážitků a otevření Mamutíkova vodního světa



V sobotu 5. července je naplánován v Relax sport resortu den plný zážitků. V rámci programu se můžete těšit na spoustu atrakcí pro děti, otvírání Mamutíkova vodního světa, veterán sraz a závody veteránů jak vozů, tak i motocyklů. Pro cyklisty bude v provozu po celý den zcela nově vybudovaný single trail – lesní cyklostezka.

Otvírání Mamutíkova vodního světa

V 10:00 začne slavnostní otevření zcela nově vybudovaného Mamutíkova vodního světa.  Vodní svět je situován v přilehlém lese naproti hotelu Vista.  V tomto v Česku zcela ojedinělém vodním parku se můžete těšit na potůčky, korýtka a různá speciální hejblátka jako třeba buchar, závlaha, kolotoč a jiné.  Celým parkem protéká říčka a je zde vybudované  brouzdaliště pro děti. Kolem jednotlivých atrakcí vede spousta pěšin. K tomu všemu na vás budou čekat šikovní animátoři s nabitou pokladnicí soutěží a her s vodní tématikou. Na říčce proběhne plavba lodiček, u brouzdaliště si vystřelíte ze stříkací pistole, vodními bombami naplníte korýtko a jiné.

Veterán sraz a letní Retro Happening

V 9:00 na parkovišti v areálu restaurace U Slona začne Letní Retro Happening jehož součástí  bude sraz veteránů a závodů  v kategorii automobily a motocykly vyrobených do roku 1983. Závodit se bude v jízdě se stanovenou průměrnou rychlostí na okruhu o délce 30 – 40 km v prostoru Dolní Morava - Horní Lipka - Dolní Morava. Po dojetí závodu závodníky na parkovišti čeká záludná zkouška řidičských dovedností, a to opět pro obě kategorie. Po té se všechna krásná vozítka vydají na Spanilou jízdu po Dolní Moravě, přes Králíky a zpět. K doplňkovým aktivitám bude patřit například vyhodnocení  v kategorii nejvzdálenější účastník, nejstarší účastník, nejhezčí historický automobil a nejhezčí historický motocykl. Soutěže o nejstylovější dobové oblečení se mohou zúčastnit i diváci. Soutěžit se bude o zajímavé ceny.

Program nejen pro děti

Od 13:00 na druhém parkovišti v areálu kolem restaurace U Slona začne bohatý program pro děti. Všechny děti, které v tento den dorazí, se můžou těšit na soutěže v podobě jízdy zručnosti na horském kole. Tato soutěž bude probíhat na speciální dráze, která je na parkovišti U Slona. Děti, které nebudou mít své kolo, se nemusí ničeho bát a kolo si zde budou moci vypůjčit zcela zdarma. Dále v rámci programu Dne plného zážitků si budete moci vyzkoušet jízdu na Segway X2, lukostřelbu, střelbu z kuše, americké foukačky, cornhole a jiné. Pro děti bude připravena kreativní dílna a stanoviště s hlavolamy.  Také můžete shlédnou  vystoupení papoušků Ara, které bude spočívat v přednášce o přivezených exemplářích, následovat bude volný let ptáků a nakonec si budete moci papoušky vyfotit popřípadě si je i podržet. V průběhu celého programu budou hrát dětské hity a dojde i na dětskou diskotéku s balónkovou show a možná přijde kouzelník. Pro dospělé je na večer připraven koncert kapely U2 revival. Během celého programu bude zajištěno bohaté občerstvení v restauraci U Slona a budete moci ochutnat některou ze specialit na grilu.